Gyakori kérdések

Válasz: A legjobb víztisztítók a fordított ozmózis (RO) elven működő berendezések. Viszont ezeknek a víztisztítóknak van több, nagy hátrányuk. Az egyik, hogy mindent kiszűrnek vízből, még az ásványi anyagokat is. Ez egészség romláshoz vezethet (Kalcium hiány). Az RO membrán miatt kevés a vízhozamuk, ezért egy tartályba tárolják előre. A tárolt víz már is kivan téve a másodlagos fertőződésnek, azaz baktériumok szaporodhatnak el, illetve a tartály miatt nagy a helyigényük. Nem utolsó sorban a legtöbb víztisztító nincs bevizsgálva az ÁNTSZ által (forgalmazási engedély), vagy ha még is, akkor méregdrágák. Az EV Smart víztisztítót úgy alkottuk meg, hogy nem szűr ki minden ásványi anyagot és a magyar ivóvízre vonatkozó jogszabályokat betartva visszakeveri azokat (pl. min. 50mg/l CaO). A tartályt egy nagy teljesítményű membrán pumpával helyettesítettük. Tehát átfolyós, mindig friss, tiszta és egészséges ivóvizet állít elő! Forgalmazási engedély szám (OTH iktató szám:KEF-10246-212015)

Válasz: A válasz igen! Habár Magyarországon  az ivóvíz, mert szigorúan ellenőrzött és jogszabályok védik. Illetve szerencsések vagyunk itt a Kárpát- medencében, mert ásványi anyagban gazdag vizeink vannak. Mégis a magyar lakosok nagy része ásványvizet iszik és csapvízből főz. Nincs teljes bizalom a vezetékes vízzel szemben, mert vannak települések ahol még mindig nem megoldott az arzén kérdés. Nitrit vagy a bróm sem teljesen megoldott mindenhol. A nagyvárosokban és főleg Budapesten a régi épületekben az ólom tartalmú vezetékek okozhatnak egészségügyi problémát. Ami viszont szinte minden települést érint, az a másodlagos fertőződés. Ezt a vezetékek kora és minősége okozza (baktérium fertőződés). Ez ellen sok helyen klórt vagy akár hypot is használnak. Nem beszélve a hormonokról, amely nagyon sok kérdést hagy maga után. A hormonok jelen van a vizeinkbe, de olyan kis mértékben ,hogy az semmilyen egészségügyi kárósodást nem okoz. Ehhez hasonló dolgok miatt vannak még bizalmatlanságok a vezetékes vízzel szemben, és ezt az ásványvizet forgalmazó cégek még fel is erősítik és átlagosan 70 Ft/liter áron forgalmazzák a jó magyar vizet. Érdekesség képen 1 liter vezetékes víz 1 Ft-ba kerül kontra 70 Ft. Ha vásárol egy jó minőségű víztisztítót korrekt áron, akkor a készülék ára alig egy év alatt megtérül és nem csak ivásra, hanem főzésre is tiszta és egészséges vizet fog fogyasztani Ön és a családja.

Válasz: Igen! Minden víztisztítót karban kell tartani! Az egyik oka a szűrők eltelítődése, a másik oka a vezetékek baktérium szennyeződésnek vannak kitéve. Sajnos az a tapasztalatunk, hogy nagyon sok cég csak a szűrőket cseréli ki jó esetben. További veszélynek vannak kitéve a víztisztító berendezések akkor, ha nem használják őket. Ez legtöbbször nyaralások vagy kétlakiságkor fordulhat elő. Egy hét használaton kívüli víztisztítóban már olyan baktérium elszaporodás megy végben, hogy teljes karbantartást és szűrőcserét igényel. Az EV Smart víztisztítót úgy terveztük meg, hogy ha Ön nem tartózkodik otthon, akkor 12 óránként átöblíti önmagát. Még egy fontos jó tanács! A használati utasítás betartása!